Grecia este una dintre rarele poveşti de succes în combaterea coronavirusului, dar ar putea suferi un uriaş impact financiar fără turism, scrie Financial Times.

Turiştii care vor alege arhipelagul grecesc pentru a-şi petrece vacanţa de vară din acest an vor descoperi probabil că tradiţionalul pachet de vacanţă a fost dat peste cap de pandemie. În urma interdicţiei impuse de guvernul grec de vizitare a insulelor, unele dintre cele mai populare destinaţii europene au rămas pustii la începutul unui sezon care are o importanţă majoră pentru economia Greciei. Acum, hotelierii speră că lucrurile se vor schimba în momentul în care Grecia se va redeschide pentru turişti la începutul lunii iulie.

„Anul trecut am suferit de supraturism şi discutam cum îl putem controla. Acum, avem zero turism, dar cel puţin am scăpat de Covid. Marea întrebare este dacă acest sezon poate fi salvat“, spune Antonis Iliopoulos, preşedinte al asociaţiei hotelierilor din Santorini, una dintre cele mai populare insule ale Greciei.

Mai mult la zf.ro

Lasă un răspuns