Justiția Memoriei | Armand Goșu. UN AN DE RĂZBOI. INVAZIA RUSIEI ÎN UCRAINA

0
254

Podcastul „Reziliența prin cultură” propune repere și idei pornind de la care putem converti provocările actuale în ocazii de întărire interioară, deschidere spirituală și renaștere comunitară.

Ce fel de standarde ne obligă să ne revizuim sângeroasa agresiune a Rusiei asupra Ucrainei? Care ar fi, din punctul de vedere al lui Armand Goșu, marile surprize ale acestui conflict? Ce anume vom reține, în memoria noastră colectivă, din evenimentele desfășurate în ultimul an? Am putea afirma că felul în care se vorbește despre acest război reprezintă o lecție mai puțin obișnuită în materie de comunicare? Cum se vede, în peisajul turbulent al prezentului, teribila confruntare dintre aparatele de propagandă?

De ce Rusia pune atât de mare accent pe propagandă, poate mai mult decât pe operațiunile militare propriu-zise? Este Ucraina, acum, inima Europei? Există în lume o nouă axă a răului? Putem vorbi însă și despre o axă a binelui? Ce nu a înțeles România din actualul tablou geopolitic, alegând să joace pe cartea prudenței?

În suita de dialoguri care se subsumează seriei de conferințe „Justiția memoriei”, profesorul Armand Goșu, doctor în istoria Rusiei și specialist în spațiul estic, și Cristian Pătrășconiu, publicist și scriitor, ne propun o pertinentă analiză a evenimentelor provocate de invazia Rusiei în Ucraina, examinând rolul propagandei ruse în procesul de distorsionare mediatică a faptelor săvârșite de trupele rusești, precum și imperativul tragerii la răspundere a celor ce se fac vinovați de comiterea teribilelor crime împotriva umanității.

Lasă un răspuns